Moslim Paradijs
het begin de profeet adam

Het ontstaan van de duivel

Allah houd veel van de mens. Allah heeft de mens geschapen van aarde en heeft daarna zijn adem ingeblazen. En masha Allah heeft hij de mens perfect geschapen!! Nadat hij zijn eerste mens geschapen had (Adam) zij Allah tegen zijn engelen: “buig voor de de eerste mens, Adam”. Alle engelen bogen, behalve Blies. Blies zij: ik ga niet buigen voor de mens, Ik Blies?! De mens is niet zo betrouwbaar! ‘Geef mij maar de tijd tot het Dag Des Oordeels, dan zal ik U bewijzen dat de mens het niet verdient om voor te buigen, en dat de mens niet beter is dan mij.

 

Daarom bestaat de duivel nu, genaamd Blies. Hij heeft nu de tijd om de mens te in te fluisteren! Maar als je gelovig bent, dan lukt het niet.

 

Denk steeds aan Allah en dan zal de duivel niet bij je in de buurt komen

Toen Adam en Eva naar de Aarde kwamen moesten ze de aarde zelf bewerken. Adam en Eva kregen kinderen de bekendste is Qabil en Habil.

Habil was een rechtvaardige, terwijl Qabil dat niet was. Op een dag kreeg Adam de boodschap van God dat ze God een geschenk uit de aarde, hun nieuwe tehuis, moesten geven.

Qabil en Habil deden beiden een offer. Maar het offer van Qabil werd niet aanvaard. Terwijl het offer (schaap) van Habil wel aanvaard was. Want God accepteert alleen het offer van de rechtvaardigen.

Qabil werd nog vijandiger en onrechtvaardiger en dacht na om zijn eigen broer te doden. Habil antwoorde dat hij zijn hand niet zal steken om zijn broer pijn te doen want hij vreest God.

Qabil doode zijn broer toch en werd de eerste moordenaar op aarde. Met deze daad werd Qabil een misdadiger en behoorde tot de verliezers.

Maar Qabil wist geen raad wat hij met Habil moest. Hij beweegt niet en praat niet. Hij is dood. En wist totaal niet wat hij met hem moest.

Op dat moment stuurde God een vogel (raaf) die op de grond kraste om Qabil te laen zien hoe hij zijn broer moest begraven. Zo heeft hij zijn eigen broer begraven en kreeg spijt.

Die offer (schaap) die Habil aan God als geschenk gaf is dezelfde schaap die God aan Abraham gaf om hem te slachten in plaats van zijn eigen zoon Ismael.

De profeet Adam

 

Nadat Allah Adam had geschapen, had hij ook Eva geschapen. Samen waren zij de eerste paar mensen. Zij woonden in de hemen, en ze waren dolgelukkig. Allah zij tegen hen: jullie mogen van alles eten en plukken, behalve van de verboden boom. Blies verluisterde hen in en zij: neem nou een stukje van de boom, het is toch zo lekker! Adam en Eva namen van het verboden boom, en werden weggestuurd uit de aarde.

 

Op het aarde