Moslim Paradijs
hijaabhoofddoek

De sierlijke Hijaab

De erwt is een schitterende gewas. Trots toont ze haar mooie sterke groene Hijaab. Het beschermd haar van de warme en koude weer. En behoedt haar van de insecten.. Allah heeft deze erwt gezegend met een speciale Hijaab, omdat ze dan zonder haar de zaad zou dan uitdrogen en doodgaan.

De 
sinasappel houdt zichzelf in een glimmend oranje  Hijaab om de heerlijke smaak van de fruit te beschermen. Anders zal het de smaak kwijtraken.
   


En zo is dat ook met de banaan, de kokosnoot en de granaatappel. Ze hebben allemaal een mooie sierlijke en unieke Hijaab, die beschermd tegen kwalen en verderf.

 De juweel van de zee, de parel, is een stevige en scherpe Hijaab geschonken – oesterschelp. Het wordt beschermd tegen andere zeedieren en zo blijft het mooi  schitteren en glinsteren.

Hoe dan ook, het meest geliefde van Allah in al Zijn scheppingen is de
Moeslima die de Hijaab draagt. Zij weet dat het een geschenk is van Allah. Ze draagt het omdat het haar waardigheid, schoonheid en respect geeft. Het beschermt haar tegen al hetgeen wat verboden is, onrecht en kwaad.  Zo kostbaar en edel is zij, dat zij zichzelf hult in een Hijaab.